Welkom op de vernieuwde website van Burgersvloeren. x

Gietvloeren

Betonlook

Met de juiste applicatie en met het juiste onderhoud zorgt u ervoor dat u optimaal en gedurende de gehele levensduur van uw Betonlook kunt genieten. In dit document vindt u alle technische specificaties, de voor- en nadelen van deze specifieke vloer en het onderhoudsvoorschrift. Bij twijfel of vragen kunt u altijd contact opnemen met ons Kantoor in Tilburg.

Productinformatie:

Een Betonlookvloer is een kunststof gietvloer met de uitstraling van beton. Het aanbrengen ervan duurt ongeveer drie a vier dagen. Dat is afhankelijk van de ondervloer.

U kunt precies aangeven welke structuur u wilt. Geen vierkante meter is daardoor hetzelfde. Een betonlookvloer is vrijwel in alle RAL kleuren en combinaties verkrijgbaar. De vloer is giet baar op nagenoeg iedere ondergrond. Deze moet wel vlak en vormvast zijn. Een betonlookvloer kan geplaatst worden op basis van Epoxy of P.U. Vraag naar de verschillen voor de toepasbaarheid.

Een betonlookvloer is met haar strakke, ruimtelijke uitstraling geschikt voor allerlei typen ruimtes: woonkamers, keukens, winkels, showrooms en fabriekshallen.

Voor- en nadelen

Voordelen:

 • Naadloos en decoratief
 • Slijtvast, sterk en duurzaam
 • Onderhoudsarm
 • Brandveilig en antistatisch
 • Goede kleurvastheid
 • Antislip (indien gewenst)
 • Beloopbaar na 1 dag / Belastbaar na 2 dagen
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • De beste vloer voor mensen met allergieën
 • Geschikt voor vrijwel iedere ondergrond zoals beton, cement, tegels, natuursteen, hout, Anhydriet
 • Voor alle doeleinden geschikt, zoals: woonhuizen, kantoren, winkels, showrooms, utiliteitsbouw etc.

Nadelen:

 • Krasvorming, afhankelijk van de intensiteit van gebruik
 • Indien de ondergrond scheurt kan de afwerkvloer mee scheuren
 • Niet geschikt voor de douchehoek

Onderhoud

Bij de aankoop van een betonlookvloer bent u verzekerd van een onderhoudsvriendelijke vloer. Door u aan het onderhoudsvoorschrift te houden blijft uw vloer in perfecte staat.

Na de aanleg

U kunt de eerste twee weken de vloer niet schoonmaken met water. Tijdens het droogproces van een betonlookvloer zult u na 1 week bovenop de vloer een vetlaagje aantreffen. Dit vetlaagje kunt u het beste na 14 dagen verwijderen door de vloer de eerste keer goed te schrobben met een schrobber of schrobmachine en Alkosoft opgelost in lauw water. Als dit de eerste keer goed gedaan wordt, kunt u vervolgens de vloer gewoon dweilen met Alkosoft. De vloer kan gewoon tegen water en levensmid­delen. Haren, stof, zand en het dagelijkse vuil kunt u het beste verwijderen met een stofzuiger of Swiffer.

Reinigingsproducten

De beste manier om uw vloer te reinigen is om hiervoor Alkosoft te gebruiken. De reiniger kunt u bestellen bij onze firma (1 liter verpakking).

Contactgeluidisolatie

Als u de bezitter bent van een appartement of penthouse dan is het belangrijk te weten of de ondervloer geschikt is, deze moet namelijk voldoen aan een geluidsverbetering van min. 10 db.

Technische specificaties

 • Kleur: Vrijwel alle kleuren (viercijferige RAL kleuren)
 • Glansgraad: Glans / Mat
 • Brandveiligheidsklasse: 2
 • Vloerdikte: 3 / 4 mm
 • Aantal werkdagen: 4
 • Verwerkingstemperatuur: Tussen 18ºC en 30ºC, bij een relatieve luchtvochtigheid lager dan 85%

Ondervloeren

Een betonlookvloer kan op nagenoeg iedere ondergrond geplaatst worden. De belangrijkste voorwaarde is dat deze vlak en vormvast moet zijn. De ondervloer dient ook vast te liggen: losse tegels b.v. kan niet. Er dienen voorbehandelingen plaats te vinden, afhankelijk van de ondergrond.

Zandcementvloer (cementdekvloer)
Voorbehandelen met hechtlaag, ook wel schraaplaag genoemd. Deze zorgt voor een goede hechting van een betonlookvloer met de ondervloer.

Tegelvloer / natuursteen
Een tegelvloer zal eerst geëgaliseerd moeten worden om een vlakke ondergrond te krijgen. De tegelvloer zal eerst geschuurd moeten worden om een optimale hechting te kunnen garanderen, vervolgens wordt de vloer voorzien van de hechtlaag (schraaplaag).

Houten vloer
Deze dient eerst uitgevlakt te worden met watervast of verlijmd triplex of multiplex underlayment (12 mm). Daarna moet de uitgevlakte vloer geëgaliseerd worden met speciale egaline. vervolgens wordt de vloer voorzien van de hechtlaag (schraaplaag).

Gladde betonvloer / Monolietvloer
Een gladde of gevlinderde betonvloer moet eerst geschuurd of gestraald moet worden.

Anhydrietvloer
Een Anhydrietvloer is een goede ondergrond, die doorgaans vlakker is dan cementdekvloeren. Dit doordat een Anhydrietvloer een gietvloer is die zichzelf nivelleert. Doordat de basis van deze vloer is opgebouwd uit gips is het belangrijk dat de vloer goed droog is. Voordat een betonlookvloer geplaatst kan worden is het belangrijk om de zuigende eigenschappen van deze ondergrond te neutraliseren. Dit word gedaan door na het schuren van de Anhydrietvloer de ondergrond te impregneren met een EP-Primer. Vervolgens kan de schraaplaag worden geplaatst.

Garantie

Op elke betonlookvloer heeft u 3 jaar garantie.

© Copyright 2013 - Burgersvloeren.nl