Welkom op de vernieuwde website van Burgersvloeren. x

Grindvloeren

De eisen die we stellen aan onze vloeren zijn niet meer dezelfde als vroeger. Degelijk en onderhoudsvriendelijk zijn nog steeds belangrijke eigenschappen, maar we willen meer. Speelse details en accenten staan hoog op ieders verlanglijstje. Burgers vloeren geeft met haar grindvloeren gehoor aan uw wensen. Een grindvloer heeft 1001 mogelijkheden in zowel vorm, ontwerp en kleur. Een sprookjeskamer met een afbeelding van sneeuwwitje in de vloer? Of liever uw bedrijfslogo? U bent de ontwerper van uw eigen vloer. Een grindvloer is verkrijgbaar met een open of dichte structuur. Bij een open structuur liggen de steentjes ogenschijnlijk los op de grond. Bij een dichte structuur vullen we de ruimte tussen de korrels op met een speciaal vulmiddel. Hierna hebt u de keuze uit een glanzende of matte coating. De charme van riviergrind onder uw voeten geeft elke ruimte een warme, exclusieve uitstraling. Laat de designer in u los.

Productinformatie

Een grindvloer bestaat uit gezeefd riviergrind gecombineerd met kunststof. De grootte van de grindkorrels varieert. Het grind wordt verlijmd met kunststof. Vervolgens smeren we de massa naadloos uit op de ondergrond. U kunt een grindvloer krijgen met een open of dichte structuur. Bij een open structuur zit er ruimte tussen de steentjes. Bij een dichte structuur vullen we de vloer met een speciaal transparant vulmiddel. Hierna wordt een glanzende of matte coating aangebracht. Een dichte structuur is meer geschikt voor intensief belaste en belopen ruimtes, voor vochtige ruimtes zoals uw badkamer of toilet en voor ruimtes die snel bevuild raken. Grind noemen we niet voor niets vaak siergrind. Dit natuurlijke product heeft ontelbare mogelijkheden in zowel vorm, ontwerp en kleur. Een jongenskamer met een afbeelding van een Ferrari in de vloer? Of liever vijf verschillende kleuren door elkaar? U bent de ontwerper van uw eigen vloer.

Een grindvloer is smeerbaar op vrijwel elke ondergrond. De duur van het aanbrengen is afhankelijk van de uitvoering, open of dicht. grindvloeren ziet u in woonkamers, slaapkamers, showrooms en kantoorruimtes.

Een grindvloer behoort tot de categorie natuursteen, daar de vloer samengesteld is uit gezeefd riviergrind, vermengd met de sterkste lijm (epoxylijm). Na het winnen van de grindkorrels worden deze gezeefd, vervolgens gevuurdroogd en in iedere gewenste kleur ingekleurd volgens de allernieuwste techniek om ook de kwaliteit op langere termijn te waarborgen.

Grindvloer: de warmte van de natuur aan uw voeten

De grindkorrels worden verlijmd met een epoxylijm (kunststof). Kunststof heeft de eigenschap de temperatuur van de omgeving aan te ne­men. Zo wordt een Stonedesign in een ruimte waar het 20°C is gemiddeld 14 á 15 ºC. Wat zeer comfortabel is.

Daarom kiezen de meeste mensen ervoor om geen vloerverwarming onder de grindvloer te plaatsen. Mocht u toch een vloerverwarming onder de grindvloer willen hebben, dan zorgt dit voor de meest optimale warmteafgifte. De optische warmte van een grindvloer hangt af van de kleur die u uitzoekt. Zo zullen ‘natura’ tinten, alsmede geel en teracotta kleuren de optische warmte evenaren van tapijt.

Voor- en nadelen

Voordelen:

 • 1001 kleuren
 • Slijtvast
 • Realiseerbaar in vrijwel ieder design
 • Geluidsabsorberend
 • Geschikt voor elke ruimte (particulier/bedrijf), uitgezonderd douchehoek
 • De beste vloer voor carapatiënten
 • Zeer onderhoudsvriendelijk
 • Naadloos
 • Anti-statisch
 • Voelt niet koud aan
 • Niet glad

Nadelen:

 • Kauwgum is moeilijk te verwijderen.

De keuze

Als uw voorkeur uitgaat naar een grindvloer, dan moet u zichzelf ervan bewust zijn dat iedere kleur of motief te realiseren is.

Vragen als ‘Welke kleur is tijdloos, ruimtelijk, warm?’ zijn hierbij aan de orde van de dag. Om u in deze keuzes bij te staan, heeft Burgers vloeren een eigen stylist in dienst, die na overleg zal worden ingezet om tot een eindresultaat te komen.

Open of dichte structuur

Van nature heeft de grindvloer een open structuur.

Er kunnen echter bepaalde overwegingen meespelen, om de ruimte tussen de steentjes op te vullen.

Bij badkamers en toiletten is het vloeistofdicht zetten noodzakelijk. Onze adviseurs zijn graag bereid om deze optie met u te bespreken.

Onderhoud

Een grindvloer is verkrijgbaar in een open en dichte uitvoering. Beide versies zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Wij hebben voor u een aantal tips op een rij gezet:

Open structuur:

 • Stof en inloopvuil verzamelen zich onzichtbaar tussen de steentjes. Met een stofzuiger zuigt u het vuil makkelijk op.
 • Vlekken verwijdert u makkelijk met een sopje en een borstel.
 • Een of twee keer per jaar heeft een grindvloer een schrobbeurt nodig met een speciaal reinigingsmiddel (Alkosoft). Hierdoor blijft de natuurlijke glans behouden. Dit middel kunt u bij ons bestellen. Na het schrobben zuigt u het vuile water op met een waterstofzuiger.
 • Deze vloer kunt u beter niet dweilen. Hierdoor kan vlekvorming optreden.
 • Gebruik geen middelen waar bijtende bestanddelen in zitten. U krijgt dan doffe plekken in de vloer.

Dichte structuur:

 • Door de coating blijft vuil en stof op de vloer liggen. Met een stofzuiger of Swiffer haalt u dit makkelijk weg.
 • U kunt deze vloer dweilen en schrobben
 • Vlekken verwijdert u met een borstel of een natte doek.
 • Als u vragen heeft, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

U.V. Topcoating

Toen de gekleurde grindvloer op de markt werd geïntroduceerd was het grootste nadeel van de grindvloer de mate van verkleuring.

Om dit probleem voor te zijn moet u elke 2 tot 3 jaar de vloer opnieuw laten beschermen tegen deze verkleuring.

Door de jaren heen zijn de materialen dusdanig verbeterd dat alleen de lichte tinten in een grindvloer nog een U.V. behandeling nodig hebben.

Contactgeluidisolatie

Er zijn tegenwoordig normen gesteld aan verdiepingsvloeren om contactgeluid te vermijden. De norm die hiervoor geldt is dat u een vloerbedekking op de vloer mag plaatsen, mits dit product geluidsverbetering biedt van minimaal 10db (volgens nen 1070 of nen 1077) t.o.v. de huidige betonvloer.

Een grindvloer geeft zonder ondertapijt een geluidsverbetering van 4db. Om de minimale verbetering van 10db te garanderen, plaatsen wij de grindvloer op een geluidsisolerende laag. Waarbij wij een contactgeluidsverbetering garanderen van 14db.

Ondergronden

Een grindvloer kan op vrijwel elke ondergrond worden geplaatst. Burgers vloeren heeft door TNO laten testen wat de beste voorbewerking is voor de meest voorkomende ondergronden.

Cementdekvloer
Een cementdekvloer is poreus, dat wil zeggen dat de lijm tussen de stenen wordt vermengd in de ondervloer trekken als de ondergrond van te voren niet geprimerd is. Bij een cementdekvloer moet de vloer dus eerst worden voorbewerkt met een N-primer. De N-primer en de grindvloer zal in 1 dag worden geplaatst.

Tegelvloer of natuursteen
Hierover zijn de meningen tussen diverse vloerenbedrijven verdeeld. De enige juiste voorbewerking is om eerst de vloer af te stralen of te schuren. Denk aan het schilderen van een deur of kozijn: zonder vooraf te schuren kunt u nooit een optimale hechting krijgen. Vervolgens wordt de vloer na het schuren voorzien van een tegelprimer, hetgeen inclusief het plaatsen van een grindvloer  2 werkdagen vergt.

Anhydrietvloer
Een Anhydrietvloer lijkt sprekend op een betonvloer. Vandaar dat het verstandig is om van tevoren te informeren of uw ondervloer een Anhydrietvloer is omdat de voorbewerking anders is als bij een betonnen vloer. een Anhydrietvloer dient van te voren geschuurd te zijn, maar dit wordt in bijna alle gevallen standaard tijdens de bouw gedaan. Verstandig is om het voor alle zekerheid even na te vragen.

Een Anhydrietvloer wordt voor plaatsing voorzien van een tegelprimer. Aantal werkdagen voor het plaatsen van een grindvloer is 2 dagen.

Houten vloer
Een houten planken vloer moet van te voren worden uitgeschroefd met watervast multiplex of triplex. De dikte hiervan zal afhangen van de vering van de ondergrond. Omdat een houten ondergrond blijft bewegen is het noodzakelijk om eerst een Krimpnet (glasvlies) over de vloer heen te spannen die verlijmd wordt in een vochtmembraam (kunststof onderlaag). Denk hierbij aan een stukadoor die een sierpleister op gipsplaten zet. Hierbij worden de naden voorbewerkt met een glasvliestape om de kans op scheuring te beperken.

Aantal benodigde werkdagen voorbewerking + grindvloer is 2 dagen.

© Copyright 2013 - Burgersvloeren.nl