Welkom op de vernieuwde website van Burgersvloeren. x

Marmerstone

Marmerstone is een totaal nieuw type natuurstenen vloerbedekking die menig hart sneller zal doen kloppen. Bij de eerste kennismaking denkt u aan een vloer van grind. De natuurlijke uitstraling van het product is bijzonder mooi. Marmerstone is  getrommeld om de scherpe kanten eraf te polijsten. Vervolgens worden deze stenen vermengd met kunststoffen en naadloos uitgesmeerd op de ondergrond.

Productinformatie

Marmerstone is kunststof gecombineerd met kleine stukjes getrommeld marmer. Deze variëren in grootte van 1-4  tot 8-12 mm. De steentjes worden vermengd met kunststoffen. Vervolgens smeren we de massa naadloos uit op de ondergrond. U kunt een Marmerstone vloer krijgen met een open of dichte structuur. Bij een open structuur liggen de steentjes ogenschijnlijk los op de grond. Bij een dichte structuur vullen we de open ruimtes tussen de Marmerstone steentjes op met een transparante filler.  Marmerstone is in een beperkt aantal natuurlijke kleuren beschikbaar.  De vloer is smeerbaar op nagenoeg iedere ondergrond. De duur van het aanbrengen is afhankelijk van de uitvoering, open of dicht.

Marmerstone – zowel uiterlijk als gevoelsmatig warme vloerbedekking

Marmerstone wordt verwerkt met kunststoffen. Kunststof heeft het vermogen om zich aan te passen aan de omgevingstemperatuur, wat zeer comfortabel is. Vloerverwarming laat zich perfect verwerken onder Marmerstone maar is zeker niet altijd nodig.

Marmerstone open structuur

Met de aanschaf van Marmerstone verzekert u zich van onderhoudsarme eigenschappen. Stof en inloopvuil verzamelen zich namelijk onzichtbaar in de open structuur, waar het zich eenvoudig uit laat stofzuigen. Bij een vlek veroorzaakt door b.v. rode wijn, koffie etc. pakt u een sopje en met een harde borstel en een waterzuiger verwijdert u deze vlek.

1 à 2 keer per jaar heeft de Marmerstone een goede schrobbeurt nodig. Hiervoor heeft Burgers vloeren een speciaal reinigingsproduct te koop, dat ervoor zorgt dat de natuurlijke glans behouden blijft. Als u de vloer geschrobd heeft zuigt u vervolgens het vuile water op met een stof-/waterzuiger. Doordat u dit maar 1 à 2 keer per jaar hoeft te doen, kunt u overwegen om een stof-, waterzuiger te huren of aan te schaffen.

Marmerstone gesealde versie

De Marmerstone in de ingewassen versie is werkelijk een ongeëvenaard product. Bij de eerste kennismaking denkt u aan een totaal nieuwe versie van Terrazzo. Van naturen heeft Marmerstone een open structuur. Echter kunnen bepaalde overwegingen meespelen, om de ruimtes tussen de steentjes op te vullen. Bij badkamers en toiletten is deze vloeistofdicht noodzakelijk. Onze adviseurs zijn graag bereid om deze optie met u te bespreken.

Na het smeren van de stenen worden 1 dag later de ruimtes opgevuld met een transparante filler. Nadien wordt de vloer voorzien van een topcoating die in de versies glans, zijdeglans en mat verkrijgbaar zijn. Het onderhoud van een gesealde versie bestaat uit stofzuigen en indien nodig dweilen.

Al verkrijgbaar bij Burgers vloeren.

Voor- en nadelen

Voordelen:

 • Slijtvast
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Vloer voelt niet koud aan
 • Naadloos
 • Geschikt voor elke ruimte, uitgezonderd douchehoek
 • Geschikt voor appartementen, eventueel i.c.m. de juiste voorbehandeling
 • Geluidsabsorberend
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Vochtarm (in tegenstelling tot een massief marmeren vloer)
 • Keuze uit tal van kleuren en verschillende korrelmaten

Nadelen:

 • Het aanbrengen van Marmerstone met een dichte structuur duurt 3 tot 4 dagen. Dat is afhankelijk van de ondervloer.
 • Marmerstone korrels zijn zachter dan grindkorrels dus daarom minder goed bestand tegen zware belasting.

Onderhoud

Marmerstone is verkrijgbaar in een open en dichte uitvoering. Beide versies zijn zeer onderhoudsvriendelijk.

Wij hebben voor u een aantal tips op een rij gezet:

Open structuur:

 • Stof en inloopvuil verzamelen zich onzichtbaar tussen de steentjes. Met een stofzuiger zuigt u het vuil vervolgens makkelijk op.
 • De vloer is zeer hard. Hierdoor verwijdert u makkelijk vlekken met een sopje en een borstel.
 • Twee keer per jaar heeft Marmerstone een schrobbeurt nodig met een speciaal reinigingsmiddel. Hierdoor blijft de natuurlijke glans behouden. Dit middel kunt u bij ons bestellen. Na het schrobben zuigt u het vuile water op met een waterstofzuiger.
 • Deze vloer kunt u beter niet dweilen. Hierdoor kan vlekvorming optreden.

Dichte structuur:

 • Door de coating blijft vuil en stof op de vloer liggen. Met een stofzuiger of swiffer haalt u dit makkelijk weg.
 • U kunt deze vloer dweilen en schrobben
 • Vlekken verwijdert u met een borstel of een natte doek.

Er zijn tegenwoordig normen gesteld aan verdiepingsvloeren om contactgeluid te mijden. De norm die hiervoor geldt is dat u een vloerbedekking op de vloer mag plaatsen, mits dit product een geluidsverbetering heeft van minimaal 10db (volgens Nen 1070 of Nen 1077) t.o.v. de huidige betonvloer. Marmerstone geeft zonder ondertapijt een geluidsverbetering van 4db. Om minimale verbetering van 10db te garanderen plaatsen wij de Marmerstone op een geluidsisolerende laag. Waarbij wij de gestelde norm kunnen garanderen.

Ondervloeren

Houten vloer
Een houten planken vloer moet van tevoren worden uitgeschroefd met watervast multiplex of triplex. De dikte van een multiplex of triplex zal afhangen van de vering van de ondergrond. Omdat een houten ondergrond blijft bewegen is het noodzakelijk om eerst een krimpnet (glasvlies) over de vloer heen te spannen die verlijmd wordt in een vochtmembraam (kunststof onderlaag). Denk hierbij aan een stukadoor die een sierpleister op gipsplaten zet. Hierbij worden de naden voorbewerkt met een glasvliestape om scheuring te beperken. Vreemd genoeg is Burgers vloeren een van de weinige leveranciers in Nederland die deze voorbewerking adviseert.

Cementdekvloer
Een cementdekvloer is poreus, dat wil zeggen dat de lijm, die tussen de stenen wordt vermengd, in de ondervloer trekt als de ondergrond van tevoren niet geprimerd is. Bij een cementdekvloer moet de vloer dus eerst worden bewerkt met een N-primer (zie prijslijst)

Tegelvloer of natuursteen
Hierover zijn de meningen tussen diverse vloerenbedrijven verdeeld. De enige juiste voorbewerking is om eerst de vloer te stralen of te schuren. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van een deur of kozijn: zonder vooraf te schuren kunt u nooit een optimale hechting krijgen. Vervolgens wordt de vloer na het schuren voorzien van een tegelprimer.

Anhydrietvloer
Een Anhydrietvloer lijkt sprekend op een betonvloer. Vandaar dat het verstandig is om van tevoren te informeren of uw ondervloer een Anhydrietvloer is, omdat de voorbewerking anders is dan bij een betonvloer. Een Anhydrietvloer dient van tevoren geschuurd te zijn, maar dit wordt in bijna alle gevallen standaard in de bouw al gedaan. Verstandig is om het voor alle zekerheid even na te vragen. Anhydrietvloer wordt voor plaatsing voorzien van een speciale primer.

Waarom Marmerstone van Burgers vloeren

 • Als u kiest voor zekerheid en kwaliteit
 • Gratis advies van eigen stylist
 • Vrijblijvend bezoek aan huis

Als u na het lezen van deze technische gegevens nog vragen heeft, zijn onze adviseurs graag bereid deze te beantwoorden.

U kunt altijd bellen voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis.

© Copyright 2013 - Burgersvloeren.nl